onsdag 28. oktober 2015

Beskrive bilde

Delprøven i skriftlig framstilling A2-B1 har 3 oppgaver. Du må svare på alle oppgavene for å få en vurdering.
Oppgave 1 - beskrive et bilde (80-100 ord)

                   3 forskjellige eksempler for å beskrive bilder

1)  På bildet ser jeg en tradisjonell norsk familie. Den består av en mamma, en pappa og to barn, ei jente og en gutt. Dessuten er det to sjarmerende kattunger. Jenta er trolig et og et halvt år yngre enn broren sin. Begge to sitter sammen på kjøkkenbordet og gjør leksene fra skolen, mens mora deres vasker opp. De to katter leker og går mellom barna. Pappa har fri fra jobb i dag, derfor hjelper han kona si til å rydde hjemme. Han har akkurat kommet fra matbutikk hvor han kjøpte matvarer for å spise til middag. Huset deres er koselig og fint.  


2)  På bildet ser jeg flere mennesker som nyter friluftslivet på torget i Tønsberg. Det må være vår og en lørdagsmorgen. Noen tenåringer gutter har det gøy med skøytene sine. På den andre siden av gata er det en spent gutt som kjøper jordbæris. Mora hans bærer en handlepose full av grønnsaker og frukt. Dessuten er det ei jenta og bestefaren hennes som titter litt på noen sommerklær som selges på fortauet. Det er fint vær ute. Sola skinner fra en klar himmel. Tre glade voksne er stående mens de synger og spiller gitar. De andre hører på dem. Det er mange som sitter og koser seg med te, brus, is, pizza og pølse. Alle ser blide og fornøyde ut med det herlige været.  


3)  På bildet ser jeg flere mennesker som hygger seg på stranda. Det er sommer og de bader og soler seg. Temperaturen måler ca 33 grader og sola skinner skikkelig godt. Noen barn spiller ball og andre voksne svømmer i sjøen. Alle ser glade og heldige ut!   En mann og ei kvinne prater sammen mens de sitter ute på kiosken.  Han virker interessert i henne men hun er litt sjenert. De drikker en drink og slapper av fordi det er sommerferie og alle har lengtet etter den årstiden. Både barn og voksne liker det nydelige varme klimaet, og derfor har de en hyggelig sommertid. En liten katt står og ser ut gjennom vinduet.


Patricia C.

2 kommentarer:

  1. Har du de bilder du har sett når du skrivet de oppgavene?? Kan du legge den inn?

    SvarSlett

Takk for din kommentar! :)